top of page
landscape-1482900_edited.jpg

hem / nyheter 

nyhetsinlägg

Alteco System blir Gasellföretag

Fem framgångsrika år inom teknik- och ingenjörsbranschen har resulterat i en Gasellutnämning för Alteco System. Nu satsar företaget vidare mot nya projektengagemang inom den industriella omställningen i Norrbotten.


Sedan år 2000 har Dagens Industri uppmärksammat de snabbast växande företagen i Sverige. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att bli Gasellföretag.


- Fantastiskt roligt! Vi kan bara konstatera att det har varit en lyckad ansträngning att bygga upp ett teknikbolag i den här regionen med alla möjligheter som finns inom inte minst gruvnäringen. Utnämningen är en fjäder i hatten till alla medarbetare som uppnått detta tillsammans, säger Isak Vikman, VD som också vill rikta ett stort tack till företagets kunder.


Det var i oktober 2018 som Alteco System grundades i Gällivare av Örjan Andersson, Robert Minde och Isak Vikman. Deras mål var tydligt – att skapa ett teknikföretag som inte bara erbjuder tjänster inom teknik och projektledning utan också bygga en stark gemenskap där alla medarbetare känner delaktighet och engagemang för företagets utveckling.


- När ett företag eller verksamhet byggs från grunden så finns möjligheten att etablera en kultur där värden som seriositet, initiativtagande och lärande premieras och sprids i gruppen. Kompetens och engagemang i företaget attraherar fler duktiga människor och skapar en organisation med hög kvalitet, säger Isak Vikman.


Idag har bolaget 20 anställda på fem orter i norra Sverige där den lokala närvaron och kundkännedomen har varit en viktig byggsten. Bastjänsten är projektledning tillsammans med tekniktjänster inom olika discipliner. Grundarna har en bakgrund som entreprenörer och ingenjörer inom olika teknikbolag. Deras övertygelse är att resan från idé till färdig anläggning kräver samarbete mellan människor med olika kompetenser och yrkesområden.


- Att driva projekt är en process som kan vara tidsödande och kostsamt. Med självmotiverade och kunniga människor har vi en central del för att lyckas med komplexa projekt. Att bidra med kompetens är viktigt, men lika viktigt är att bidra med energi och till projektens framdrift.


220 visningar

Comentários


Senaste nyheter

bottom of page