top of page
Referensprojekt & fallstudier
Image-empty-state.png

Lyckad leverans av två Ø40m förtjockare

I detta omfattande projekt har Alteco System ansvarat för den innovativa totalentreprenörens, Vinabs, ingenjörsarbete som innefattat processdesign, dimensionering, konstruktion, komponentval, upphandling och drifttagning av två kompletta förtjockarsystem med LKAB som slutkund.

2019-2021

Projektperiod:

Image-empty-state.png

Robust bandtransportör

Alteco System har tillsammans med kunden LKAB designat, dimensionerat och konstruerat en 138 meter lång bandtransportör till ett av LKABs pelletsverk i Malmberget. Alteco System har varit tekniskt ansvarig för hela projektet, ända från förprojekt fram till slutförd drifttagning hos en nöjd kund.

2019-2021

Projektperiod:

Image-empty-state.png

Innovativ skutknackare

Alteco System har åt kunden NMV Kiruna designat ett flertal detaljkonstruktioner på en BTI skutspräckarrigg. Vi har varit ansvariga för ett antal ingående komponenter hela vägen från idé till tillverkning och montage av den färdiga produkten.

2019

Projektperiod:

Image-empty-state.png

Optimerad malkroppshantering

Alteco System har tillsammans med kunden designat om och optimerat hanteringsprocessen för malkroppar till luossavaara-kiirunavaara aktiebolags (LKAB) alla kulkvarnar i Malmberget. Totalt har 17 horisontella kulkvarnar optimerats med avseende malkroppsinmatning.

2018-2020

Projektperiod:

Image-empty-state.png

Optimering av mineralprocess

Alteco har genomfört en förstudie avseende hur processen i pelletsverken kan optimeras för att minimera produktionsstörningar som uppstår på grund av stålfiberarmering som oavsiktligt följer med i processen.

2018-2019

Projektperiod:

bottom of page