top of page
Anders Dahlin

Engagerad specialistkonsult

Anders Dahlin har, innan han började på Alteco, arbetat många år med forsknings- och  utvecklingsfrågor på LKAB:s forskningsavdelning. Anders är civilingenjör i botten och har en teknologie licentiat examen inom processmetallurgi i bagaget. Vid Alteco arbetar han som processingenjör med fokus på pellets-, järn- och stålframställning.


Anders berättar att det var efter studiebesök till de svenska stålverken som han hittade sin inriktning mot processmetallurgi, järn- och stålframställning.


- Att se järnet rinna som vatten ur masugnen och ljusbågsugnarna var väldigt fascinerande! Det bidrog till att jag ändrade kurs från min tidigare civilingenjörsutbildning inom materialdesign, säger Anders.


Förutom processmetallurgin har Anders ett stort intresse för idrott och friluftsliv. Tidigt började han orientera och åka skidor inom Domnarvets GoIF i uppväxtstaden Borlänge. Tillsammans med sin sambo har Anders tre barn och sedan några år har familjen slagit ner bopålarna i Gällivare. Innan barnen kom var Anders och hans sambo under en period i Australien, där de vid sidan av varsin traineetjänst orienterade bland giftormar och skorpioner i Victorias fantastiska natur.


Är du nyfiken på att veta mer om Anders Australien-äventyr? Kontakta honom gärna, och passa samtidigt på att fråga om hans roll och hur vi på Alteco kan hjälpa er och er verksamhet.

Anders Dahlin

Mining and Metals

Process Engineer

Kontor:

Gällivare

E

M

+46(0)736409434

bottom of page