top of page

Robust bandtransportör

Robust bandtransportör

Alteco System har tillsammans med kunden LKAB designat, dimensionerat och konstruerat en 138 meter lång bandtransportör till ett av LKABs pelletsverk i Malmberget. Alteco System har varit tekniskt ansvarig för hela projektet, ända från förprojekt fram till slutförd drifttagning hos en nöjd kund.

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Bakgrund

LKAB:s järnmalmsgruva i Malmberget är en underjordsgruva där malmen bryts och krossas djupt nere under markytan innan den hissas upp ovan jord med skipar. Järnmalmen transporteras sedan via bandtransportörer vidare till sovrings- och anrikningsverk innan den slutligen pelletiseras. LKAB förfogar över 1 100 bandtransportörer som totalt sträcker sig ca 120 kilometer.


Uppdraget

I detta projekt har Alteco System i nära samarbete med kunden skapat en bandtransportör till malmhanteringen. Utifrån kundens önskemål har Alteco System designat hela systemet innehållande pålastningsstationer, bandbänk, dammhuvar, avlastningshuv, ingreppskydd och drivstation.

Servicevänlig drivstation


Eftersom fokus hela tiden har legat på kundens behov, är bland annat bandbänken justerbar för att lättare kunna anpassas till befintlig byggnad, och transportören har även fått innovativa justerbara pålastningsspalter som förhindrar att det uppstår sidovandring – annars ett vanligt problem när godspålastningen är asymmetrisk. Tack vare effektiv kundkommunikation och Alteco Systems gedigna ingenjörskunnande och branscherfarenhet, är slutresultatet en skräddarsydd och pålitlig transportör med lång livslängd.


Smart och nytänkande pålastningsenhet

Om LKAB

LKAB:s gruvor finns huvudsakligen i Kiruna, Malmberget och Svappavaara. Malmen fraktas med tåg till Luleå eller Narvik, och transporteras därifrån vidare med båt till kunder över hela världen. Gruvkoncernen har mer än 4500 medarbetare i 12 länder.


Kontaktperson

Robert Minde

Robert Minde

Process and plant design

Project Manager

Kontor:

Gällivare

E

M

+46(0)97066001

Hitta alla referensprojekt under    / hem / referensprojekt

Hitta alla tjänste-erbjudanden under    / hem / vårt erbjudande / tjänster 

 

bottom of page