top of page
landscape-1482900_edited.jpg

hem / nyheter 

nyhetsinlägg

Möt vår nya VD, Henrik Vuorinen

Pressmeddelande

Henrik Vuorinen tillträdde den första februari 2024 som ny VD för Alteco System AB [SE559168-4872]. Bolaget är ett Ingenjörsföretag med över 20 anställda fördelade över ett antal orter i Norra Sverige, från Skellefteå till Kiruna. Alteco System AB omsatte 31,8 MSEK under 2023 med en vinstmarginal, före skatt, om 20%. Alteco grundades i Oktober 2018 och ägs idag av tio personer som alla är engagerade i bolagets operativa verksamhet.Henrik Vuorinen är en erfaren ledare med bakgrund inom logistik-, hamn- och stålindustrin. Han kommer att utgå ifrån kontoret i Luleå. Vi ställer några frågor för att Ni, våra kunder, följare och intressenter ska lära känna honom bättre.


Vem är Henrik?

– Jag är uppvuxen i Gällivare/Malmberget men bor sedan drygt 30 år i Luleå. I yrkeslivet är jag en erfaren ledare med passion för människor, utveckling och att sätta kunden i fokus. Jag har en gedigen bakgrund inom ledarskap och affärsutveckling främst inom hamn- och stålindustrin.


Vad är dina drivkrafter?

– Jag drivs av att få vara med i utvecklingen, både av människor och teknik. Med många års erfarenhet som ledare har jag lärt mig värdet av att ständigt sträva efter förbättring och framsteg. Mitt fokus ligger alltid på människan


– ingen organisation är bättre än människorna som jobbar där. Det tillsammans med ett brinnande teknikintresse och fokus på lösningar gör att vi på Alteco kan fortsätta vara den bästa arbetsgivaren och leverantören av konsulttjänster på marknaden.

 

Hur ska Alteco utvecklas?

– Kunden är centrum i allt vi gör på Alteco. Genom att lyssna på kundernas behov och önskemål kan vi skapa skräddarsydda och nytänkande lösningar som överträffar deras förväntningar. Mitt arbete är att säkerställa att vår organisation är helt inriktad på att tillgodose kundens behov och leverera enastående service, tjänster och produkter. Att vara nära kunden är avgörande för vår framgång.


– Lokalt engagemang och lokal närvaro. Genom att etablera starka relationer till våra kunder kan vi förstå deras unika utmaningar och behov på en djupare nivå. Jag tror på att bygga långsiktiga partnerskap som är grundade på förtroende och ömsesidig nytta. Genom att vara en lokalresurs stannar kompetensen i bygden även i framtiden.


– Alteco ska vara bästa arbetsgivaren. Vi ska kunna erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter i framåtsyftande projekt. Genom att investera både i medarbetarnasutveckling och i deras välbefinnande, så skapar vi en arbetsmiljö som främjar kreativitet, samarbete och mångfald. Mitt mål är att säkerställa att varje individ känner sig uppskattad och inspirerad att nå sin fulla potential hos oss.


– Genom att ge medarbetarna möjlighet att även bli delägare i företaget så ökar vi både engagemang och tillfredsställelse av arbetet. Jag tror det ger ytterligare en dimension i arbetsglädjen att medarbetarna kan känna att ”mitt företag” går bra och gör en bra insats.


För mer information, vg. kontakta:

Jan Nilsson

Styrelseordförande

M +46 (0)705603494


Henrik Vuorinen

CEO

M +46(0)703582160

1 524 visningar

Comments


Senaste nyheter

bottom of page