top of page
landscape-1482900_edited.jpg

hem / nyheter 

nyhetsinlägg

Alteco har utsett Jan Nilsson till ny styrelseordförande

Ett välkommet tillskott hos Alteco är vår nya styrelseordförande Jan Nilsson. Redan för ett år sedan tillträdde Jan som styrelseledamot och under hösten föreslog valberedningen honom till styrelseordförande efter Örjan Andersson, som överlämnar ordförandeskapet med varm hand.

- I ordföranderollen kommer Jan att stärka bolaget ytterligare genom sitt genuina ledarskap och sin starka integritet. Jan har under sitt yrkesverksamma liv byggt upp gedigen kompetens att hantera stora och komplexa industriprojekt, säger Örjan Andersson.
Jans personliga egenskaper och breda industrikunnande kommer att vara ett välkommet tillskott framöver då många stora industrisatsningar i Norrbotten ska gå från plan till verklighet.


-Jan kommer att fortsätta det strategiska arbetet med bygga ett ännu starkare team som kan fortsätta att bidra till de stora satsningarna här i Norr, säger Altecos VD Isak Vikman

Jan bor sedan många år i Skellefteå och har över 30 års erfarenhet av att leda, medverka i och driva högteknologiska industriprojekt vid Boliden, Outokumpu och Outotec. Under sin karriär inom industrin har Jan arbetat både nationellt och internationellt men alltid haft störst fokus på gruvorna och smältverken i området runt Skellefteå. Vad gäller den nya rollen berättar Jan att Altecos öppna och transparenta arbetsklimat med fokus på kvalitet och kompetens hade stor betydelse när han tackade ja till ordförandeklubban.

-Alteco vill utveckla och bygga upp något bra och jag ser verkligen fram emot att vara med på den resan. Att företaget prioriterar kvalitet framför volym är viktigt för långsiktigheten och för att kunna möta kommande utmaningar inom industrin. Här finns både drivna och duktiga människor och det känns väldigt roligt att få förtroendet som deras nya styrelseordförande, säger Jan Nilsson

Jan Nilsson tillträdde sitt nya uppdrag under november 2021.257 visningar

Comentarios


Senaste nyheter

bottom of page