top of page

Innovativ skutknackare

Innovativ skutknackare

Alteco System har åt kunden NMV Kiruna designat ett flertal detaljkonstruktioner på en BTI skutspräckarrigg. Vi har varit ansvariga för ett antal ingående komponenter hela vägen från idé till tillverkning och montage av den färdiga produkten.

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Bakgrund

Vid bergsprängning i LKAB:s underjordsgruva i Kiruna bildas grova block – skut – som är för stora för att genast krossas, utan de måste först spräckas till hanterbar storlek. Detta utförs med hjälp av skutknackare. Denna består av en flyttbar basmaskin utrustad med hydraulhammare monterad på en kranarm.


Uppdraget

Alteco System har i detta projekt löst olika detaljproblem vid framtagandet av en ny skutknackare; bland annat designat skyddskåpor runt motor och hydraulik, en flyttbar och svängningsdämpad (vibrationsdämpad) elcentral med kabelarm samt plattformar och sensorarrangemang.


Bild av den monterade elcentralen med svängningsdämpning


En återkommande utmaning under projektets gång har varit att skutknackarens användningsområde är i gruvorter under jord, så maskinen måste vara så kompakt som möjligt, samtidigt som det måste vara lätt att utföra underhållsarbete på den. Alteco Systems ingenjörer kunde, tack vare kunskap och erfarenhet, åstadkomma nytänkande och kundanpassade lösningar. Kunden var mycket nöjd med utförandet och slutresultatet, men framför allt med Alteco Systems snabba leveranser och tydliga och effektiva kommunikation.


Kundens omdöme

”Kompletta leveranser utan massa onödiga frågor efter vägen. Enkel kommunikation”  –  Jimmy Björnström, NMV Kiruna


På Alteco System sätter vi kunden i första rummet och gör vårt yttersta för att uppfylla alla önskemål. Som kund hos oss får du

  • Effektiv kommunikation

  • Hög leveranskvalitet

  • Leverans inom tidsram

  • Leverans inom budgetram


Kontaktperson

Robert Minde

Robert Minde

Process and plant design

Project Manager

Kontor:

Gällivare

E

M

+46(0)97066001

Hitta alla referensprojekt under    / hem / referensprojekt

Hitta alla tjänste-erbjudanden under    / hem / vårt erbjudande / tjänster 

 

bottom of page